Кількість
|
Вартість
|
||
|
В інститутах радянського часу любили Ленінську цитату - "Електрон так само невичерпний, як і атом". Приблизно те саме можна сказати про тушу бика. Кількість варіацій стейків практично невичерпна. Здається вже все пробував, але ні! Трай Тип (Tri Tip) один із трьох м'язів відрубу Sirloin. Назву свою отримав від трикутної форми. Іноді його називають стейк Санта Марії (St. Maria Steak). У рідних термінах це найближче до наднирника. Трай Тип займає проміжне положення між преміальними висівками та альтернативними. Він ще не приміальний, як риба чи стриплоїн, але ще й не альтернативний. Це невеликий безкістковий відсік у якого м'ясо і виражений яловичий смак. Підходить для будь-якого типу кулінарної обробки - гриль, запікання, не кажучи про варіння чи гасіння. Найпростіше нарізати з нього стейки поперек волокон і приготувати на грилі за дуже короткий час, 8-10 хв. Завдяки формі висівки можна нарізати різнорозмірні стейки, як для прекрасної статі та дітей, так і для міцних їдків. Правда, на моїй пам'яті я не пам'ятаю, щоб зі стейків щось залишалося навіть у слабких їдців. Тому що смачно
З Трай Тип можна зробити чудові стейки з сильним яловичим смаком та цікавою текстурою. Як приготувати такий стейк розповідає та показує шеф-кухар ресторану Whisky Corner - Ілля Ульянов