Кількість
|
Вартість
|
||
|
Группер одна з наймасовіших риб у світовому океані. Є скрізь. Належить до окуневих і водночас до рифових риб, тобто живе у підводних скелях та рифах. Вигляд у цього окуня дуже значний і строгий, щоб не сказати агресивний. Любить осілий спосіб життя. Щоправда, іноді групери збираються у великі зграї і щось мабуть вирішують між собою. Існує багато підвидів цієї риби різних кольорів та відтінків залежно від акваторії. Деякі види можуть доростати до фантастичних розмірів 500 кг. Наприклад тихоокеанський різновид. З кулінарного погляду групер теж не підводить. М'ясо біле та щільне з мінімальною кількістю кісток, не жирне, але при цьому соковите. Дуже гарний просто смажений, але можна запікати, варити та застосовувати інші види кулінарної обробки. Практично на будь-якому океанічному узбережжі є в меню ресторанів. Що робити з цілим групером? Розібрати на філе для смаження, а голову, хребет і хвіст пустити на наваристу юшку. При цьому не забути видалити зябра