Кількість
|
Вартість
|
||
|
Таким містичною назвою охрещена риба, яка називається по науковому Європейський Вудильник (Lophius piscatorius). Англійською має назву Monkfish. Зовнішній вигляд під стать назві, точніше завдяки досить страшного виду риба і отримала таку назву. Величезна паща з незліченною кількістю невеликий і гострих зубів. Риба-чорт глибоководний мешканець холодних вод Атлантичного океану і ловиться від берегів Норвегії до Португалії. Навіть в аматорській риболовлі риба-чорт буває частим трофеєм, особливо у рибалок подорожуючих в Норвегію. Незважаючи на часто значні розміри в їжу придатний лише хвіст риби, інші частини тіла практично не містять філе придатного для вживання. Хвости цієї екзотичної риби гарні щільністю м'яса. На відміну від більшості видів риб м'ясо риби-чорт щільне і вимагає часу на приготування. Саме щільне, а не жорстке. Завдяки щільності м'ясо зберігає свою форму і не розвалюється в процесі кулінарної обробки. Добре підходить для рибних шашликів, різотто, паельї, запікання і різних видів гасіння з соусами і без. М'ясо біле, смачне, не містить дрібних кісток.