Кількість
|
Вартість
|
||
|
Паелья - фундаментальне блюдо іспанської кулінарії. Знавці скажуть не іспанський, а Валенсії, але фактом є те, що паелью готують по всій Іспанії і це ціла культура і незмінний атрибут іспанської трапези. Це приблизно, як у нас борщ або в Узбекистані плов. Для гарної, правильної паельї треба мати досить багато різних інгредієнтів: шафран, правильний рис і бажано сорти Бомба, оливкова олія, набір овочів, ковбасу чорізо, біле вино, оливки, бажано правильну сковороду і звичайно набір морепродуктів. Справедливості заради треба сказати, що паелья це не обов'язково блюдо з морепродуктами і рибою. Є варіанти тільки з птахом або тільки з кроликом, регіональних версій досить багато. Але все-таки паелья з морепродуктами найвідоміше блюдо в Іспанії і за її межами. Не дивлячись на велику кількість інгредієнтів блюдо готується дуже легко і швидко. Найбільш спірний момент, як для нашого брата, це ступінь готовності рису. У іспанців прийнята готовність не просто Al Dente, а зовсім Al Dente. Але треба сказати, що це справа смаку і в домашніх умовах ви можете самі вирішувати ступінь готовності рису. Дуже багато виробників випускають набори морепродуктів для паельї, які відрізняються за складом і пропорціям різних морських дарів, але найголовніше не це, а їх якість і настрій з яким ви це робите. А вже результат точно навіє приємні думки про гарячому іспанському сонце, хороше вино і приємний відпочинок.