Кількість
|
Вартість
|
||
|
Морське блюдце, Лапас, Лімпет (Limpet), пателло (Patella) - це все про одне й те ж. Морська мушля, яка трапляється на атлантичному узбережжі Португалії, Іспанії, Франції. Той випадок, коли делікатес "Валяється" буквально під ногами. Збирають Лапас (на португальському вимовляється лапаш) на скелях під час відливу. Ці симпатичні черепашки візитна картка Азорських кулінарії (Азорські острови), де їх подають в будь-який таверні. Найбільш поширений спосіб приготування - запікання з часниковим масло або в духовці, або на грилі. Для наших широт морепродукт досить таки екзотичний, але при цьому Вікіпедія стверджує, що водяться вони і в чорному морі, але не в достатку. Ще одне популярне блюдо і теж з Азорських кухні - рис з Лапас. Їх також гасять з часником і помідорами і подають як закуску.