Кількість
|
Вартість
|
||
|
Можна було б сказати, що це рідкісна риба для наших вод, але таке твердження є помилковим. Морський півень мешкає і в Чорному морі, і досвідчені рибалки та дайвери знають його, особливо в Криму. На жаль у Чорному морі він нечисленний і тому не увійшов до раціону любителів риби. Найбільш поширений у північній Атлантиці та як наслідок популярний у кулінарії Північної Європи: Голландії, Бельгії, Франції. В англійській мові звучить як Red Gurnard.
Ця кумедна на вигляд рибка відноситься до сімейства окуневих і тому володіє всіма властивими сімейству кулінарними якостями - біле м'ясо за щільністю середнє між рибою та курятиною, не жирне, відсутні кістки. Цінителі вважають, що морський півень близький до смаку до деліктесної Скорпени, але в рази дешевше. Ця риба придатна для будь-якого способу приготування, особливо смачна у смаженому вигляді. Майже делікатес. На півдні Франції зазвичай входить до складу супу Буйабес, а дружить і з юшкою