Кількість
|
Вартість
|
||
|
Можна було б сказати, що це рідкісна риба для наших вод, але таке твердження хибне. Морський півник мешкає і в Чорному морі і досвідчені рибалки і дайвери знають його, особливо в Криму. На жаль в Чорному морі він нечисленні і тому не увійшов в раціон любителів риби. Найбільш поширений в північній Атлантиці і як наслідок популярний в кулінарії Північної Європи: Голландії, Бельгії, Франції. В англійській мові звучить, як Red Gurnard.
Ця забавна на вигляд рибка відноситься до сімейства окуневих і тому володіє усіма притаманними сімейства кулінарними якостями - біле м'ясо по щільності середнє між рибою і курятиною, не жирне, відсутні кістки. Цінителі вважають, що морський півник близький до смаку до деліктесной скорпену, але в рази дешевше. Придатна для будь-якого способу приготування, особливо смачна в смаженому вигляді. Практично делікатес. На півдні Франції традиційно входить до складу супу Буйабес, а отже дружить і з юшкою.