Кількість
|
Вартість
|
||
|
Грудинка - один з найпопулярніших висівок для BBQ подій за популярністю конкурує з ребрами. На відміну від звичайної яловичини американська мармурова яловичина це в першу чергу спеціальні м'ясні породи биків. Найчастіше це Чорний Ангус (Black Angus) або Херефорд (Hereford) м'ясо яких має делікатесним і неповторним смаком. Середній забійна вага породистих бичків досягає 700-800 кілограм завдяки чому відруби і в тому числі грудинка мають великі розміри, що дуже зручно для кулінарної обробки. Другий фактор яким визначається якість американської яловичини - мармуровість. Це велика кількість жирових волокон всередині м'язи бика, які при кулінарній обробці просочують м'ясо яловичим жиром надаючи м'ясу неповторний смак яловичини. Мармуровість досягається за рахунок спеціальної технології відгодівлі та складу кормів в яких переважають вуглеводи - зерно кукурудзи, що володіє високою енергетичною цінністю і сприяє утворенню мраморности.
Грудинку можна приготувати на грилі, в спеціальному Смокер, в духовці при низьких температурах, попередньо обробивши пряною сумішшю. Тривале низькотемпературне приготування доводить грудинку до абсолютно ніжного стану і м'ясо можна їсти практично губами, а мармуровість робить його соковитим і ароматним.
Грудинка дуже зручна для BBQ Party, коли потрібно нагодувати велику кількість людей. Ще одне популярне блюдо з грудинки - пастрамі (Pastrami). У США існує безліч ресторанів де сендвіч з пастрамі одне з основних страв. У знаменитому Нью Йоркському ресторані Katz Delicatesen за бутербродом з пастрамі шикуються довгі черги. До речі, засновник ресторану виходець з Росії ще в XIX столітті.
Нижче відео про те, як приготувати грудинку з мармурової яловичини в техаському стилі. Готує шеф-кухар ресторан "Веранда на Дніпрі" - Сергій Башинський