0
Мій кошик

Восьминіг свіжоморожений очищений, вага 4-5 кг, Іспанія, глазур 5%

Артикул 1020858577
Немає в наявності
Опис

Восьминіг один з найпопулярніших морських делікатесів на всіх континентах нарівні з креветками. Може бути приготований різними способами. Дуже популярні щупальця восьминога на грилі, салат з восьминога, карпаччо, рис з восьминогом (традиційне португальське блюдо - Arroz de polvo), різотто з восьминогом. Особливо цінуються ці молюски виловлені в центральній Атлантиці, уздовж узбережжя Португалії, Іспанії та Марокко. Вони відрізняються більш високими смаковими якостями і меншою втратою ваги при приготуванні, що важливо в кулінарії. Зазвичай ціна на восьминога тим більше що він крупней. Пояснення досить просте. При попередньої кулінарної обробки від більш дрібних восьминогів залишається менше сировини для подальшого приготування

Як приготувати восьминога:

Готувати восьминога вкрай просто. Насамперед його треба розморозити. Існує поширений забобон про те, що заморожені восьминоги більш жорсткі ніж охолоджені. Це оману. Навпаки, восьминогів спеціально заморожують для досягнення більшої м'якості. Перед заморожуванням восьминоги проходять спеціальну механічну обробку суть якої фактично в "відбиванні" молюска. Отже, розморожуємо восьминога і опускаємо його в каструлю з киплячою водою, в яку можна додати лавровий лист і чорний перець горошком. Варити 30-40 хвилин на малому вогні. Усе ! Дуже часто восьминога варять в червоному вині або з додаванням вина завдяки якому восьминіг набуває апетитний червоний колір. Крім того вино знижує характерний для морепродуктів запах. Крім власне вина дуже часто в бульйон кладуть коркову пробку від вина. Існує думка, що цей нехитрий дійство також сприяє м'якості восьминога. Переконатися в працездатності цього способу можна тільки на практиці.

У процесі варіння молюск втрачає близько 50% ваги, це нормально. Після варіння восьминіг готовий до подальшої кулінарної обробки. Це може бути гриль, салат, карпаччо або що-небудь інше на власний смак.

Доставляємо восьминіг в будь-який регіон України: Київ, Харків, Одеса, Вінниця, Луцьк, Дніпро, Житомир, Ужгород, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Кропивницький (колиш. Кіровоград), Львів, Миколаїв, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Херсон, Хмельницький, Черкаси, Чернігів, Чернівці.

Нижче відео рецепт, як приготувати карпаччо з восьминога. Готує шеф-кухар київського ресторану Гурама Італьна Віктор Тимчишин

890 грн
Повідомити, коли з'явиться
Войдите на сайт чтобы
добавить товар в список ожиданий
Характеристики
Цена за 1 кг 890
Глазурь 0%
Срок годности 18
Упаковка Лоток пакет
Вага 3
Вид продукции Заморожені
Тип Морепродукти
Доставка

- Самовивіз з нашого магазину

- Новою Поштою по Україні

- Кур'єром або такси по Києву за рахунок покупця 

 

Новий відгук або коментар
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Вгору