Кількість
|
Вартість
|
||
|
Без перебільшення можна сказати, що кальмари є практично народним продуктом. Присутні на ринку в консервованому, свіжому, сушеному вигляді, обов'язково входить до складу будь-яких морських коктейлів та сумішей. Мало хто знає, що більшість продуктів із кальмару – сушені, солоні та інші виготовляються з гігантського кальмару. Він кальмар Гумбольта. Зі звичайних це було б набагато дорожче. По-друге, завдяки розмірам гігантський кальмар зручний для переробки. Кальмар цього виду може досягати 2-2,5 метрів у довжину та ваги до 50 кг. Мешкає у східній частині Тихого океану і у великій кількості видобувається в Перу та Чилі. Дуже популярний у кухнях Іспанії та Португалії. Власне, іспанці є головними постачальниками цього молюска в Європі і не тільки. Чим же гігантський кальмар гарний? Насамперед ціною. Помітно дешевше, ніж звичайні кальмири будь-яких видів. А правильно приготовлені щупальця гігантського кальмара не сильно поступаються щупальцям восьминога, при помітно кращій ціні