Кількість
|
Вартість
|
||
|
Восьминіг один з найпопулярніших морських делікатесів на всіх континентах нарівні з креветками. Може бути приготований різними способами. Дуже популярні щупальця восьминога на грилі, салат з восьминога, карпаччо, рис з восьминогом (традиційне португальське блюдо - Arroz de polvo), різотто з восьминогом. Особливо цінуються ці молюски виловлені в центральній Атлантиці, уздовж узбережжя Португалії, Іспанії та Марокко. Вони відрізняються більш високими смаковими якостями і меншою втратою ваги при приготуванні, що важливо в кулінарії
Готовий восьминіг вагою 200/400 грам виходить із сирого вагою приблизно 500/900 грам. Такої порції цілком достатньо на відмінний салат чи пасту. І що зручно, не треба самому морочитися на відварювання. Восьминіг вже готовий його треба тільки розморозити та приготувати, що душі завгодно.
До вашої уваги пропонується відео з приготування делікатесної пасти з восьминога у виконанні шеф-кухаря ресторану Guramma Italiana Віктора Тимчишина