Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кета - різновид лосося, який мешкає переважно в Тихому океані. Цінна промислова риба. Добувають її на Алясці та далекому Сході. На відміну від свого атлантичного родича, що вирощується у фіордах Норвегії, кету в основному ловлять в океані. Тобто це риба дика, що безперечно великий плюс. Може зростати до півтора метра завдовжки та 13-15 кілограм ваги. М'ясо у кети щільне і містить менше жиру, ніж його зібрати і його можна вважати дієтичним. Якщо у атлантичного лосося 310 Ккал на 100 грам, то кета містить всього 125 Ккал. Як на мій смак, норвезький лосось гарний для копченя, особливо для холодного. Або для засолювання. А ось смажений і навіть на грилі дуже жирний. Враження таке, що їж чисту олію. Як і багато морських риб кету містить багато корисних речовин: вітаміни C, E, B, D, A, велика кількість йоду і фосфору, кислот Омега-3 і Омега-6, метіонін і таурин. Взагалі комора здоров'я. Через меншу жирність кету не дуже підходить для копчення, але для всіх інших видів кулінарної обробки цілком