Кількість
|
Вартість
|
||
|
Продається цілим висівком. Тендерлоїн найдорожча частина в будь-якій яловичій туші. У дослівному перекладі з англійської Ніжне (Tender) Філе (Loin). Внутрішній м'яз глибоко захований під хребтом бика. Завдяки тому, що цей м'яз найменше інших навантажується в процесі руху тваринного м'ясо з нього найніжніше і практично дієтичне з ніжною текстурою. У нас часто цей висівок називають просто Філе або Філейка. З Тендерлоїну можна зробити три види стейків: Турнедо (тонкий край філе), Філе Міньйон (середня частина) і Шатобріан (товстий край або "Голова"). Найціннішим вважається Філе Міньйон, оскільки він найбільш формований і в нарізаному вигляді виглядає, як невеликий циліндр завтовшки 4-6 сантиметрів.
Середня вага такого стейку 150-250 г. З точки зору справжніх шанувальників стейкового м'яса Філе Міньйон надто ніжний і не має достатньо вираженого яловичого смаку і текстури. Однак у цьому полягає й перевага. Завдяки своїй видатній ніжності Філе Міньйон палко любимо прекрасною статтю. З одного боку невелика порція м'яса, з другого фантастично м'який.
В Аргентині тендерлоїн називаю Lomo (Ломо) і він також популярний, як і в інших частинах планети. Гарним бонусом є те, що аргентинське яловиче філе поставляється зачищеним, що означає менше відходів при зачистці і більше ніжного м'яса.