Кількість
|
Вартість
|
||
|
Хто ж не знає мідії? Таких людей сьогодні, мабуть, немає. Популярний морський молюсок, який є у всіх океанах від Нової Зеландії до узбережжя Чилі. Найкращої якості мідії ростуть у холодних водах. Вони присутні і в Чорному Морі, але дрібніші і не такі м'ясисті, як в Атлантиці через нижчі сумарні температури. Найбільшими вважаються мідії з Нової Зеландії. Є, що й у руки взяти та з'їсти. Деякі екземпляри новозеландських мідій можуть бути завбільшки з долоню дорослої людини. Їх ще називають зеленими мідіями через колір раковини, які справді мають зелений колір на відміну від звичного чорного. Мідії готують різними способами: запікають, гасять, смажать, додають у плави, паелью, морські супи і т.д. Популярна страва у причорноморських регіонах – плов з мідіями, де їх просто збирають на прибережному камінні. Є країни, де мідії є візитівкою місцевої кулінарії. Наприклад, Бельгія. Горщик з мідіями та порція картоплі фрі типова страва в будь-якому бельгійському кафе. У вершках, у вині, у томатному соусі. Вибір величезний. Ну а за складом мікроелементів мідії просто таблиця Менделєєва. Та й готуються дуже просто