Кількість
|
Вартість
|
||
|
Вугор риба у нас добре знайома. А з появою суші, так взагалі і популярна. Правда на суші використовується вугор копчений - унаги. Значно більш простий, але не дешевий варіант вугор копчений з Шацьких озер. Задоволення не дешеве. Правда, злі язики стверджують, що вже і на прославлених озерах він не місцевий, а спритні ділки коптять китайського вугра вирощеного на фермах.
Крім того вугру вугрю - різниця. Звичний для нас річковий вугор має латинську назву Anguilla Аnguilla. Морський ж вугор латиною Conger Сonger, тобто. це інша риба. Він і за розмірами неабияк відрізняється від річкового родича. Окремі особини досягають 2,5 метрів у довжину та 15-20 сантиметрів у діаметрі. Правда з вуграми питання досить туманне які з них морські, а які річкові. Як відомо, річковий вугор мігрує в моря і навпаки. У будь-якому випадку Конгер (Морський вугор) риба цілком їстівна і навіть смачна.