Кількість
|
Вартість
|
||
|
Тріска - незаслужено забута в нашому меню риба. Однак думаю, що час цієї скромної, але чудової риби ось-ось настане. Зізнаюся, в далекому дитинстві я сам тріщання не злюбив і в основному через консерв, які мій батько приносив зі служби в якості військового пайка. Це було щось не дуже приємно пахне і не сильно їстівне. Однак думка моя про цю чудову рибі в корені змінилося, коли я вперше побував в Норвегії і їв свіжовиловлену і свеждеподжареную тріску. Райська їжа! Біле соковите м'ясо без кісток, без найменшого натяку на неприємні запахи і присмаки. Ідеальна риба, як спортивному, так і в кулінарному відношенні. Десятки тисяч рибалок зі всієї Європи щорічно спрямовуються до Норвегії на вилов тріски. Особливо ранньою весною, коли в численні фіорди заходить нерестовий тріска розміри якої досягають 40-50 кілограм екземпляр. Погода правда в цей час буває сильно не стабільна зі снігопадами і штормами, але хіба це може зупинити справжніх спортсменів і любителів тріски. На відміну від стали популярними у нас лососів, дорад і сібас, тріска натуральна дика риба, що живе в океані з усіма наслідками, що випливають з цього плюсами. Частково тріску можна порівняти з нашим судаком, але лише частково. Одне з найзнаменитіших блюд з тріски це Fish & Chips, тріска смажена в клярі з смаженим картоплею і соусом тартар. Відтворити таке блюдо в домашніх умовах не буде складно.