Кількість
|
Вартість
|
||
|
Стриплоїн (StripLoin) стейк один з найвідоміших і найпопулярніших у США стейків. Стриплоїн вирізається з поперекової частини яловичої туші. Він більш пісний, ніж рибай, але має більш виражений яловичий смак. Серед цінителів вважається еталонним щодо якості стейка. Гастрономічна історія Нью Йорк стейка починається в 1827 році в Нью Йорку, в ресторані Delmonico, який заснували італійці, брати Дельмоніко. Спочатку стейк називався так само як і ресторан - Дельмоніко, але згодом став іменуватися Нью Йорк стейк, як данина місту в якому він з'явився. Хоча заради справедливості треба відзначити, що експерти не мають єдиної думки про те, який саме стейк точно називається Дельмоніко. Є як мінімум дві версії: або тонкий край, або чак рол - серцевина шийного відрубу. Знайти доволі доказів не дуже просто. Ресторан братів Дельмоніко закрився понад сто років тому, 1917 року, а інтернет та надійні засоби зберігання інформації на той час ще не придумали. Однак це нічого не змінює для самого стейка Нью-Йорк. Він, як і раніше, прекрасний
Стриплоїн відмінно підходить не тільки для стейків, але й для інших страв. Наприклад, можна зробити шашлик в японському стилі - Кушияки. Як правильно приготувати Кушияки розповідає та показує шеф-кухар ресторану Not Only Fish (NOF) - Олександр Алфімов