Кількість
|
Вартість
|
||
|
Блакитна акула найпоширеніший різновид акул і мешкає у всіх акваторіях світового океану. Деякі особини досягають ваги до 400 кілограм, але для промислового лову, як правило настільки великі екземпляри не використовуються. Стейк з блакитної акули не тільки екзотичний делікатес, м'ясо цього небезпечного хижака виключно корисно і смачно. Різноманітність страв, які можна приготувати з блакитної акули досить велике: це і знамениті азіатські супи з плавників, і швидкі стейки на грилі, і складносурядні салати, і багато іншого. М'ясо акули ніжне і нежирне, містить масу мікроелементів і амінокислот, а також вітаміни груп А і В. У південно-східній Азії і Тихоокеанському регіоні м'ясо акули особливо популярно і вважається афродизіаком, наділяється магічними властивостями.