Кількість
|
Вартість
|
||
|
Дика атлантична сардина виробництва Португалії підвищеної жирності. Візитна картка португальської гастрономії. Ідеальна для приготування на грилі. Розмір 10/12 штук на кілограм. Заморожена. Упакована в пакети вагою по одному кілограму. Жирність 25%. Високий вміст Омега 3 жирних кислот і мікроелементів, причому натуральних і дуже смачних.
На атлантичному узбережжі Португалії та Іспанії навряд чи можна знайти місце де не пропонували б сардину гриль. Демократичне, народне, дешеве і найголовніше фантастично смачна страва. Як правило на порцію виходить 4-5 рибок з салатом, помідорами і вареною картоплею. Все блюдо може коштувати від 5 до 10 Євро. Якщо постаратися, то можна знайти і дорожче, але в середньому блюдо дуже доступне. Зменшувальне "рибки" не повинно вводити в оману. Португальська сардина відрізняється розміром і зовсім не схожа на кільку. Ходовий розмір 10/12, тобто кожна сардинка важить близько 100 грам. Тому одна порція сардин цілком повноцінний прийом їжі.
Готувати сардину одне задоволення. Саме чудове, що її навіть не треба чистити і потрошити. Це категорично не можна робити. Риба дуже ніжна і легко пошкоджується під час чищення. У процесі смаження луска служить захистом від перегорання і дозволяє рибі не пристати до грат. Досить з вечора розкрити пакет, злегка посолити вміст і залишити в холодильнику до ранку на розмороження. А вранці риба вже готова для гриля. З огляду на високу жирність, сардина на грилі НЕ підсихає і виходить ніжна і соковита. Прекрасна опція для того, щоб урізноманітнити гриль-меню.
Готуємо сардину на грилі. Все просто і дуже зрозуміло, а з відео так тим більше. Готує Саша Ситниченко – шеф-кухар водно-спортивної бази Break Water, що на острові Трухановому