Кількість
|
Вартість
|
||
|
Рибай (Rib Eye) Choice - найпопулярніший стейк з тих, що продаються в Україні. Це сама соковита частина яловичої туші, яку вирізають з спинний м'язи між 5 і 12 ребром. У різних країнах стейк має різні назви. Наприклад, у Франції - Антрекот, в Британії - Шотландське філе. Секрет популярності дуже простий - Рибай містить найбільшу кількість інтермускульного жиру, який визначає мармуровість яловичини. У процесі смаження жир витоплюється і насичує волокна м'яса, надаючи м'ясу неповторний смак преміальної яловичини.
Існує три основних види оброблення Ріваїв:
1. Рибай (Ribeye Lip On). Чи не зачищений Рибай, що містить жирову "губу" вздовж всього села. Стейки з цього відруби при смаженні виходять більш соковиті за рахунок витоплювати жиру. Після приготування жирову губу обрізають, проте є любителі смаженого яловичого жиру, який вважають делікатесним;
2. Рибай на кістки (Ribeye BoneIn). Той же отруб, але Реброва частина не видаляється. Залежно від довжини ребра стейк має назву або Ковбой (короткий ребро) або Томагавк (довге ребро);
3. зачищені Рибай (Cuberoll). Відруб без жирової "губи". Стейки з цього відруби не вимагають подальшої зачистки. Просто можна нарізати отруб на стейки і готувати.