Кількість
|
Вартість
|
||
|
Яловичі ребра - один з найпопулярніших висівок для BBQ подій. Крім смакових якостей американські любителі барбекю цінують ребра за значно меншу вартість, ніж стейкових відруби і насичений смак яловичини.
На відміну від звичайної яловичини американська мармурова яловичина це в першу чергу спеціальні м'ясні породи биків. Найчастіше це Чорний Ангус (Black Angus) або Херефорд (Hereford) м'ясо яких має делікатесним і неповторним смаком. Середній забійна вага породистих бичків досягає 500-700 кілограм завдяки чому відруби і в тому числі ребра мають великі розміри, що дуже зручно для кулінарної обробки. Другий фактор яким визначається якість американської яловичини - мармуровість. Це велика кількість жирових волокон всередині м'язи бика, які при кулінарній обробці просочують м'ясо яловичим жиром надаючи м'ясу неповторний смак яловичини. Мармуровість досягається за рахунок спеціальної технології відгодівлі та складу кормів в яких переважають вуглеводи - зерно кукурудзи, що володіє високою енергетичною цінністю і сприяє утворенню мраморности.
Найбільш популярні два типи ребер залежно від їх розташування в туше. Chuck Ribs - ребра вирізані з шийно-лопаткової частини туші. Ця частина ребер відрізняється хорошою мясистостью і вираженим яловичим смаком. Найчастіше цей отруб містить 4 ребра, а іноді може поставлятися і без кістки, що соотвественно дорожче
Мармурові ребра можна приготувати на грилі, в спеціальному Смокер, в духовці при низьких температурах, попередньо обробивши пряною сумішшю. Тривале низькотемпературне приготування доводить ребра до абсолютно ніжного стану і м'ясо можна їсти практично губами, а мармуровість робить його соковитим і ароматним.