0
Мій кошик

Восьминіг очищений, свіжоморожений, квітка, вага 1,2-1,5 кг, T-5, глазур 5%, Іспанія

Артикул 1306881379
В наявності
Опис

Восьминіг один з найпопулярніших морських делікатесів на всіх континентах нарівні з креветками. Може бути приготований різними способами. Дуже популярні щупальця восьминога на грилі, салати з восьминога, карпаччо, рис з восьминогом (традиційне португальське блюдо - Arroz de polvo), різотто і паста з восьминогом. Особливо цінуються ці молюски виловлені в центральній Атлантиці, уздовж узбережжя Португалії, Іспанії та Марокко. Вони відрізняються більш високими смаковими якостями і меншою втратою ваги при приготуванні, що важливо в кулінарії

Іспанські восьминоги з індексом T це, як правило, восьминоги у формі квітки, які проходять попередню обробку в результаті якої вони мають більший відсоток виходу після відварювання. Вони також м'якіші. Цей тип восьминогів особливо люблять ресторани

Як приготувати восьминога:

Готувати восьминога вкрай просто. Насамперед його треба розморозити. Існує поширений забобон про те, що заморожені восьминоги більш жорсткі ніж охолоджені. Це оману. Навпаки, восьминогів спеціально заморожують для досягнення більшої м'якості. Точно так же є помилкою, а найчастіше рекламою (брехнею), що восьминіг свіжовиловлену, охолоджений і т.д. Практично всіх молюсків заморожують, що абсолютно не шкодить їм, а зовсім навпаки покращує. Виняток становлять ті восьминоги, яких вам можуть запропонувати в ресторанах на березі моря з сьогоднішнього улову. Перед заморожуванням восьминоги проходять спеціальну механічну обробку суть якої фактично в "відбиванні" молюска. Отже, розморожуємо восьминога і опускаємо його в каструлю з киплячою водою, в яку можна додати лавровий лист і чорний перець горошком. Варити 30-40 хвилин на малому вогні. Усе ! Дуже часто восьминога варять в червоному вині або з додаванням вина, завдяки якому восьминіг набуває апетитний червоний колір. Крім того вино знижує характерний для морепродуктів запах. Крім власне вина дуже часто в бульйон кладуть коркову пробку від вина. Існує думка, що цей нехитрий дійство також сприяє м'якості восьминога.

Є ще спосіб відварювання, коли води не додають взагалі. Восьминіг віддає свою рідину і в ній же і вариться. Цей варіант найчастіше потрібен в тих випадках, коли планується блюдо з соусом і для нього потрібно основа. Наприклад, паста з восьминогом. У процесі варіння молюск втрачає близько 50% ваги, це нормально. Після варіння восьминіг готовий до подальшої кулінарної обробки. Це може бути гриль, салат, карпаччо або що-небудь інше на власний смак

Відео-рецепт салату з восьминога демонструє шеф-кухар київського ресторану Гурама Італіяна Віктор Тимчишин

750 грн
Замовити швидко
Характеристики
Особенности продажи Товар ваговий. Остаточна вартість визначається після зважування
Цена за 1 кг 750
Срок годности 18
Упаковка Лоток пакет
Вага 1
Вид продукции Свіжоморожена
Тип Морепродукти
Доставка

- Самовивіз з нашого магазину

- Новою Поштою по Україні

- Кур'єром або такси по Києву за рахунок покупця 

 

Новий відгук або коментар
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Вгору