Кількість
|
Вартість
|
||
|
Нільський окунь не частий гість в наших широтах, але той хто його вже спробував може гідно оцінити його смакові якості. Ця риба щось середнє між дніпровським судаком і окунем. Біле, щільне м'ясо без кісток ідеально в дієтичному харчуванні, тому що володіє низьким вмістом жиру. Легко готується і придатне практично для будь-яких видів кулінарної обробки. Досить розморозити і на сковорідку, наприклад.
Де живе нільський окунь зрозуміло з назви. Це басейн річки Ніл на території Єгипту і Танзанії. Цей вид риби є бажаним трофеєм для рибалок-спортсменів, тому що в природних умовах його розміри можуть бути просто гігантськими. Відомі випадки вилову примірників від 200 кілограм. Для кулінарних цілей використовується, як правило, вирощений окунь якому природно не дають вирости до величезних розмірів. Однак у наш час аквакультурою вже мало кого здивуєш. Сібас, дорада, лосось, телапія і інші види риби популярної на прилавках магазинів вже давно навчилися розводити в умовах ферм. Подейкують, що освоєно навіть вирощування тунця, який до недавніх пір вважався суто дикої рибою.