Кількість
|
Вартість
|
||
|
Що можна сказати про гребінцях, про морських гребінцях? Це просто смачно і по-справжньому преміальної. Мають дуже тонкий солодкуватий смак. Існує багато різновидів морських гребінців, які мешкають по всьому світовому океану. Найбільш цінуються гребінці виросли в холодних водах Норвегії, Великобританії, Данії. Деякі види гребінців досягають гігантських розмірів з діаметром раковини до 30 сантиметрів, але як правило, в промислі такі гіганти не використовуються. В англійській мові гребінці називають Scallops, а у Французькому морепродукт отримав назву від імені святого Жака. Мабуть за особливі заслуги в гастрономії. У Франції гребінці одна з візитних карток національної кулінарії. Можуть використовуватися, як сирими якщо свіжі, так і готується самими різними способами: на пару, смажені, на грилі, обоження, запечені і т.д. Готуються дуже швидко, як і більшість морепродуктів. Приготовлені в мушлях виглядають дуже декоративно. Ракушка може виконувати роль, як сервіровки приладу, так і посуду для приготування, наприклад при запіканні з ароматичними травами або соусами. У дієтичному харчуванні цінуються за 100% вміст добре засвоюваного білка і масу корисних мікроелементів. Однак думати про таблиці Менделєєва під час їжі якось нудно. Це просто смачно!