Кількість
|
Вартість
|
||
|
Хто ж не знає мідії? Таких людей сьогодні по всій видимості немає. Популярний морський молюск, який є вро всіх океанах від Нової Зеландії до узбережжя Чилі. Кращої якості мідії ростуть в холодних водах. Вони присутні і в Чорному морі, але дрібніше і не такі м'ясисті, як у Атлантиці через більш низьких сумарних температур. Мідії готують самими різними способами: запікають, гасять, смажать, додають в плов, паелью, морські супи і т.д. Популярна страва в причорноморських регіонах - плов з мідіями, де їх просто збирають на прибережних каменях. Мідії з Чилі більші і м'ясисті ніж чорноморські, але відповідно і більш дорогі. Але вони того варті. Є країни, де мідії є візитною карткою місцевої кулінарії. Наприклад Бельгія. Горщик з мідіями і порція картоплі фрі типове блюдо в будь-якому бельгійському кафе. У вершках, у вині, в томатному соусі. Вибір величезний. Ну а вже за складом мікроелементів мідії просто таблиця Менделєєва. Та й готуються дуже просто.