Кількість
|
Вартість
|
||
|
Крила ската - популярний рибний делікатес на всіх континентах. Біло-рожеве філе з тонким смаком і цікавою текстурою. Усередині містять незначну кількість хрящів. Придатні для будь-якого виду кулінарної обробки. Скат натуральна океанська риба, відміну від більшості видів риб продаються в супермаркетах. Крила ската багаті мікроелементами такими, як: фосфор, калій, кальцій, хром, фтор, нікель, залізо і іншими. Дуже популярний рецепт в средеземноморском стилі з каперсами
Рецепт, Крила Ската з каперсами:
4 крила ската, 400 г молодої картоплі, 30 г вершкового масла, оливкове масло, велика морська сіль, чорний мелений перець
соус:
6 ст. ложок оливкової олії, 2-3 зубчики часнику, 50 г вершкового масла, 150 мл (келих) білого сухого вина, 1-2 ст. ложки лимонного соку, морська сіль, перець, 3 ст. ложки маринованих каперсів
приготування:
Духовку нагріти до 180 ° С. Крила ската розморозити, промити, обсушити. Злегка посолити, поперчити і викласти на велике деко. Покласти на рибу нарізане вершкове масло, скропити оливковою олією. Запікати крила ската 10-15 хв. Замість запікання можна просто посмажити на сковороді трохи обвалявши крила в крохмалі.
Картоплю очистити, вимити і відварити до готовності.
Приготувати соус. Злегка обсмажити часник на оливковій олії, додати каперси, залити вином, готувати, поки рідина трохи не випарується. Додати вершкове масло і лимонний сік. Помішувати і в кінці посолити, поперчити. Посолити за смаком. Полити соусом запечені крила.
Крила ската подати з картоплею і соусом. До соусу можна додати дрібно порізані помідори.