Кількість
|
Вартість
|
||
|
Хангер (Hanger) стейк, він же висить вирізка. Так часто називається стейк М'ясника (Butcher's Steak). Легенда говорить, що господар м'ясної лавки притримував цей відруб для себе і не поспішав продавати його клієнтам, оскільки він невеликий за розміром і у великій туші бика, на відміну від більшості відрубів, однині - не парний. А важить лише від 0,6 до 1,2 кілограма в середньому. При цьому має чудові смакові характеристики. Серед любителів яловичини цінується за виражений яловичий смак, текстуру, соковитість та м'якість. Хангер зовні нагадує Скерт, але значно м'якший за останній і за цією ознакою ближче до рибаю, ніж до скерту. Невипадково Хангер називають ще й Hanging Tender (підвішена чи висяча вирізка), т.к. за м'якістю та соковитістю він наближається до Tenderloin (філе).
Корисне відео про хангер стейк нижче. Розповідає та готує шеф-кухар львівського ресторану Шкоцька Богдан Білоноженко. І готує не просто так, а на розпеченому вулканічному камені