Кількість
|
Вартість
|
||
|
Каракатиця. За досить страхітливою назвою ховається цілком мирне виробництво, яке дуже великий морський хижак. Статус хижака не повинен сильно засмучувати прихильників світової гармонії. В океані практично всі їдять один одного і за що не візьмись натрапиш на хижака. Однак при цьому каракатиці Бебі вважаються вельми інтелектуальними і дуже адаптивними тваринами. Їх ще називають морськими хамелеонами за здатність швидко змінювати забарвлення і візерунок на тілі адаптуючись під конкретний ландшафт. Каракатиця - головоногий молюск і прямий родич кальмара і восьминога. Їх досить часто плутають з кальмарами, але відмінності є. Каракатиці більш округлі і м'ясисті ніж кальмари. Вважаються більш делікатесних морепродуктів ніж кальмари, що володіє горіховим присмаком. У наших краях цей "морський гад" не настільки популярний, як кальмар, але і з якогось дива. Каракатиці дорожче, ніж китайські кальмари, але на багато перевершують останніх в смаку. А ось в Середземномор'ї каракатиця один улюблених морських делікатесів. В Італії, Іспанії, Португалії на будь-якому рибному ринку завжди можна знайти каракатиць. Навіть якщо ви ніколи в житті не пробували цей делікатес, то на 100% стикалися з чорнилом каракатиці в пастах і різотто. Чорнило каракатиці потужний природний барвник широко використовуваний в кулінарії. З точки зору техніки приготування, правила ті ж, що і для кальмарів. Правда великі особини вимагають більшого часу на термообробку, але як правило великі молюски в роздріб не потрапляють. Зустрічаються вони, в основному, в сьогоднішніх уловах рибалок, тобто на рибних ринках в приємних південних країнах.