Кількість
|
Вартість
|
||
|
Це незвичайне блюдо популярно в Азії і особливо в Кореї. Може називатися по-різному - Калб, Галбена, Gal Bi. В англійському Flanked Ribs. Суть одна - Яловичі ребра.
Яловичі ребра по-корейськи це інший погляд на звичний продукт. Здавалося б ребра собі і ребра. Однак корейці змінили кулінарні уявлення про те, що можна робити з яловичими ребрами. Вся справа виявилося в нарізці. Ребра нарізаються смужками товщиною по 10-15 мм поперек кістки. Зробити таку порізку без спеціальної пилки практично неможливо, тому що яловича ребра мають пристойний розмір і міцні. Але що може зупинити шукачів делікатесів? Нічого! Другий важливий момент - маринад. Тут азіатська традиція у всій красі, маринад складається з декількох компонентів, яке ми наводимо нижче. В результаті маринування з ребрами відбувається просто чарівне перевтілення. У буквальному сенсі слова. Зазвичай яловичі ребра отруб вимагає тривалого приготування на малих температурах, по 6-8 годин для досягнення м'якості і ніжності. В цьому випадку маринад практично замінює час. Після маринування ребра готуються на грилі по три хвилини з кожного боку і все, їх можна їсти губами. Немає особливої потреби говорити, що найкраще Калб готувати з американської мармурової яловичини, але ми це підкреслимо. Ребра Калб настільки популярні в Кореї і Азії, що на деяких заводах в США обсяги short ribs (саме з цієї частини нарізаються Калб) викуповуються на корені.
Якщо ви хочете урізноманітнити ваше барбекю меню це блюдо для вас. Ми пропонуємо ребра вже порізаними і готовими до маринування та приготування.
Маринад (на 1 кг. Ребер):
Цибулина - 1, Яблуко -1, Часник - 5 зубчиків, Свіжий Імбир - 2 см, Соєвий соус - 100 мл., Рисове вино (Можна замінити білим сухим) - 50 мл., Ківі - 1/2 плоду, Коричневий цукор - 100 гр., Кунжутне масло - 20 мл., Чорний перець за смаком і перець Чилі за бажанням. Всі компоненти маринаду подрібнити в блендері до однорідної маси. Додати 100 мл. кип'яченої води і ретельно перемішати. Залити маринадом ребра, які треба попередньо промити протягом 15-20 хв у холодній воді. Маринувати кілька годин, краще цілу ніч. Очистити ребра від маринаду. Смажити на грилі по 2-3 хвилини з кожного боку і подавати. Можна присипати дрібно порізаною зеленою цибулею. Ідеально в поєднанні з хрустким салатом з моркви, огірків і пекінської капусти.
Пропонуємо відео-рецепт приготування ребер з мармурової яловичини в корейському стилі. Готує шеф-кухар ресторану Not Only Fish (NOF) - Алфімов Олександр