Кількість
|
Вартість
|
||
|
Тендерлоін найдорожча частина в будь-який яловичої туші. У дослівному перекладі з англійської Ніжне (Tender) Філе (Loin). Внутрішня м'яз глибоко захована під хребтом бика. Завдяки тому, що цей м'яз менш всіх інших навантажується в процесі руху тваринного м'ясо з неї найніжніше і практично дієтичне c ніжною текстурою. У нас часто цей отруб називають просто Філе або філейку. З Тендерлоін можна зробити три види стейків: Турнедо (тонкий край філе), Філе Міньйон (середня часчть) і Шатобріан (товстий край або "Голова"). Найціннішим вважається Філе Міньйон, так як він найбільш формований і в нарізаному вигляді виглядає, як невеликий циліндр товщиною 4-6 сантиметрів. Середня вага такого стейка 150-250 грам. З точки зору справжніх шанувальників стейкового м'яса Філе Міньйон надто вже ніжний і не має досить виражений яловичим смаком і текстурою. Однак в цьому криється і перевага. Завдяки своїй видатній ніжності Філе Міньйон гаряче любимо прекрасною статтю. З одного боку невелика порція м'яса, а з іншого фантастично м'який. Особливо якщо використовується м'ясо категорії Choice або Prime де вище мармуровість і вкраплення інтермускульного жиру, який надає смак і соковитість мармурової яловичини з США.