Кількість
|
Вартість
|
||
|
Венерк - черепашки популярні в кулінарії. Прямі родичі вонголе, але кілька крупней. За смаком схожі на мідії, але з більш тонким і ніжним смаком. Мушлі Венерк широко використовуються для приготування супів і бульйонів, додаються в пасту і салати. Мають тонким вишуканим смаком. Приготований на їх основі бульйон стане ідеальною основою для будь-якого морського соусу або супу. Спосіб застосування та вживання дуже широкий. Свіжі Венерк можна їсти в сирому вигляді, тушкувати в білому вині з петрушкою або базиліком, а можна використовувати для приготування середземноморських страв, наприклад паельї куди їх додають разом з мідіями та іншими морепродуктами. На відміну від вонголе мешкають в теплих морях Південно-Східної Азії. Основними постачальниками є В'єтнам, Таїланд, Китай.