Кількість
|
Вартість
|
||
|
Восьминіг популярний в кулінарії молюск на всіх континентах і зовсім заслужено входить до переліку делікатесів в будь-якій кухні світу. Варено-морожені щупальця восьминога зручний продукт, як для використання в ресторанах, так і в домашніх умовах. Досить розморозити і продукт готовий до вживання. Їх можна відправити на гриль з різними соусами. Наприклад змішати тайський Sweet Chili соус з соєвим соусом, замаринувати 5 хвилин і посмажити на вугіллі. Будете задоволені самі і здивуєте несподівано нагрянули гостей.
Ще один блискавичний рецепт - карпаччо з восьминога. Не чекаючи розморожування тонко нарізати щупальця восьминога гострим ножем або слайсера. Розкласти на тарілці, побризкати оливковою олією і соком лимона. Дуже легко притрусити дрібно рубаною петрушкою і морською сіллю. Дати промаринуватися 5-10 хвилин. З білим вином і хрустким багетом справжній делікатес
З варено-морожених щупалець можна приготувати багато страв. Наприклад делікатесну пасту з восьминогом. Нижче відео з приготуванням такої пасти у виконанні відомого київського Шефа з ресторану Gurama Italiana Віктора Тимчишина