Кількість
|
Вартість
|
||
|
Морський держак - незвичайного виду молюск, який за формою нагадує небезпечну бритву. Однак на відміну від останніх (бритв), які дуже не просто знайти у продажу, морський живець популярний в Європі і найчастіше зустрічається в меню іспанських і португальських ресторанів. Завдяки схожості з небезпечною бритвою в іспанському молюск називають Navaja (Наваха), а в англійському Razor Clams або Shells. Мешкає морської держак по всій східній Атлантиці, від Норвегії до Середземного моря. У кулінарії використовується, як самостійну страву і як компонент морських міксів таких, як паелья або різотто з морепродуктами, в супах. Найпростіший спосіб приготування - швидка обжарка в часниковому оливковій олії з зеленню петрушки і білим вином або соком лимона. Вживати зі свіжим білим хлібом, а запивати легким білим вином. Наприклад португальським віньо верде (Vinho Verde).