Кількість
|
Вартість
|
||
|
Золотистий морський окунь Sebastes Marinus - риба практично досконала і добре знайома любителям рибної кулінарії. Мешкає окунь в холодних водах Північної Атлантики і масово його добувають Норвегія, Ісландія, Данія та інші країни цієї акваторії. В англійській мові ця риба найчастіше називається Red Fish, тобто червона риба, що повністю не відповідає традиційним у нас уявленням про червоній рибі. Червоний окунь риба глибоководна і на спортивній рибалці рибалки навіть використовують електрокатушкі на спінінгах, щоб піднімати трофеї з глибин більше 100 метрів. Якщо судити за пропозицією в торгівлі, то може скластися враження, що риба ця невелика, але це не так. Червоний окунь виростає до 10-20 кілограм. Гарний же окунь білим щільним м'ясом ідеальним в дієтичному харчуванні, тому що він практично позбавлений жирів. Калорійність на 100 грам становить всього 80 Ккал. У курячої грудях в два рази більше. Їж в задоволення і не видужуй. Морський окунь стане в нагоді для будь-якого виду кулінарної обробки, хоч смажити або коптити, хоч відварювати, а ще гасити, запікати, супи варити. М'ясо окуня приємного солодкуватого смаку. Зазвичай морський окунь продається потрошінні і без голів. В даному випадку пропонується філе морського окуня без кісток зі шкурою.